BOURÁK boří mýty o arašídovém másle
Pokud trpíte alergií na arašídy, pak je zytečné číst dále, rozhodně nemáme chuť ani potřebu vás trápit. Ale jestli můžete konzumovat arašídové výrobky bez potíží, pak si pročtěte následujcí řádky, ve kterých se o našem Bouráku dozvíte víc.
MÝTUS č. 1 = z arašídů se přibírá
Skutečnost je taková, že když večer u televize na jedno posezení zvládnete sáček pražených a solených arašídů a k nim padne sedmička vína, pak skutečně můžete přibrat. Pravděpodobně to ale bude díky prázdným kaloriím z alkoholu a také zadržená voda z nadměrného množství soli. Náš BOURÁK ve verzi Natur All 100 % přidanou sůl neobsahuje vůbec. Pár lžiček uspokojí chuť i zasytí žaludek, můžete být bez obav z přibírání.
MÝTUS č. 2 = z arašídů bolí břicho
Skutečnost je taková, že arašídy se sklízejí vyrýváním ze země. Jsou tedy vlhké a při nevhodném uskladnění rychle chytají plíseň, které se nelze zbavit ani pražením. Pouze se zatuchlá chuť přebíjí solí, viz mýtus č.1. Pak je možné, že z takové potraviny nadýmá až k prasknutí. Náš Bourák je z prvotřídních kontrolovaných argentinských arašídů, které pravidelně necháváme testovat nezávislými laboratořemi na obsah aflatoxinů (zplodiny plísní). Hodnoty těchto máme na samotné hranici detekce, tedy náš Bourák je v tomto směru naprosto bezpečný!
MÝTUS č. 3 = arašídové máslo má divnou chuť
Skutečnost je taková, že arašídovým máslem lze v mnoha případech elegantně nahradit klasické máslo na bázi mléčného tuku. V našich končinách jsme zvyklí si všechno mazat máslem a všechno je jen o zvyku. Náš Bourák Natur All 100% je sice nejjemnější možné konzistence, ale i tak lehce "drhne", ale to je jeho podstata. Tímto jeho veškeré nevýhody oproti kravskému máslu končí. Je přirozeně bez cholesterolu, obsažené tuky z drtivé převahy obsahují polynasycené mastné kyseliny (hodné tuky), má vysoký obsah bílkovin i mikroživin a dokonce i antioxidantů.
Jako náš vůbec první manufakturní počin stran arašídového másla vznikl Bourák lehce hrubší konzistence, s texturou. Do něj jsme přidali nepatrně soli, skořice a ještě méně velejemného chilli jen na povzbuzení chuti. Tento pilotní výrobek je v prodeji ZDE. Paradoxně dříve byla v nabídce jeho druhá generace, naprosto čistý a hladký Bourák, bez jakýchkoli přidaných ingrediencí. Může se stát, že se na povrchu časem objeví malinkatá vrstvička oleje, ale to je přirozený separační úkaz, což nemá na funkci žádný vliv :-)
BOURÁK BOUŘÍ VŠEMI SMYSLY
U nás jsme zvyklí všechno zkoušet na sobě. Takže když někdo přijde s nápadem a přinese doma vyrobený vzorek, tak ochutnáváme, hodnotíme a posuzujeme veškeré parametry, než se rozhodneme pustit do vlastní výroby. Nejinak dopadla i úvodní zásilka arašídů z Argentiny. Na prvních zpracovaných výsledcích, když to ještě ani nebyl finální Bourák, jsme získali hodně zkušeností nejen co se týká technologie. A pak to přišlo. Nejprve vynikající výsledky z laboratoře, na základě kterých vznikl název a pak jednotlivé fáze využití. Tady jsou některé z nich:
Vytunili jsme několika lžícemi Bouráku základ pro hruškový cheesecake. Chutnal famózně. Přidali jsme Bourák do veganského květákového curry. Lahoda nesmírná. Fortifikovali jsme Bourákem banánový koktejl a byl ještě sametovější. Upekli jsme si z lineckého těsta sušenky a slepili je Bourákem. Olizovali se i zarytí odpůrci cukrovinek. Jedli jsme Bourák ve dvě hodiny ráno u lednice lžičkou přímo ze skleničky. Záchvat hladu zmizel a spalo se náramně...
A jak používáte nebo plánujete použít Bourák vy? Napište nám nebo se o tom podělte se ostatními a přidejte se do našeho Bourák teamu. V současnosti máme z každého bouráku v nabídce balení 190 g a 400 g. Jenže mezi námi, ta menší gramáž se podle našich zkušenosti "ztratí" ještě v den doručení zásilky...