CURRY WURST s pečeným kečupem si zamilujete
Když člověk nikam nesmí a kór po deváté večerní, napadají ho různé myšlenky. Kromě toho jednoho stěžejního, na co myslíme všichni a všude, jsou to pak třeba myšlenky na jídlo. Na nějaké dobré jídlo, po kterém se hodně dobře spí. Takový vydatný večerní dlabanec, který může být třeba výsledkem experimentu, na které je právě teď vhodná doba. Experiment v sobě nese výzvu, což si tedy třeba nachystat něco "echt"? A když už by to mělo být echt, pak rovnou něco, co je pojem napříč všemi spolkovými zeměni Německa. Legendární CURRY WURST!
Nikdo neví proč a jak se to stalo, ale najednou naši západní sousedé začali své pověstné masité klobásky grilovat, zalévat kečupem, zdobit hranolkami a navrch vše vydatně poprášit kari kořením. Ale historie se neptá, důležitá je současnost a v té je CURRY WURST jasným fenoménem, který chuťové pohárky poškádlí tou jedinečnou kompozicí umami chutí. Zajímavé je, ani samotní Němci se nemohou shodnout, jestli je CURRY WURST chutnější s červenou nebo bílou klobásou. Nejlepší by bylo jet se přesvědčit, ale když už je naše přeshraniční cestování za gastrozážitky omezeno a brzy bude zastaveno zcela, pak se nabízí jiná možnost...
Zkrátka a dobře, co si ten CURRY WURST nachystat doma? A nebyli bychom to my, abychom si tradiční recept kapku nepřizpůsobili "po našem". A ejhle, ona se z obyčejného CURRY WURSTu může vyklubat lahůdka i pro ubrblaný český jazýček nevídaná. Stačí přikoupit naducané klobásky plné masa a šťávy, nejlépe však vyrobit domácí, k nim doplnit domácí pečený kečup a místo hranolek třeba v troubě upéct brambory se slupkou. A samozřejmě práškové kari, bez toho by to nešlo. Přesně takto postupoval v době zákazu vycházení jeden náš firemní kolega, kterému ještě druhý den ráno v práci oči svítily radostí, jak se hezky u sledování seriálu na Netflixu nadlábl.
Na otázku, co ho vedlo k tomu, že neváhal večer špinit nádobí s nejistým výsledkem, nám všem odpověděl (přibližná citace): "Prostě jsem chtěl vědět. co na tom ti Germáni mají. A mám jasno - je to jednoduché a přitom perfektní..."
Z toho důvodu se ještě v návalu čerstvých emocí rozhodně musíme podělit o postup, jak že to vlastně kuchtil:
1. omyl a nakrájel brambory na měsíčky, nechal je cca 5 minut povařit ve slané vodě
2. předvařené bambory dal do trouby na cca 200 stupňů a pekl dozlatova
3. nakrájel dvě masité klobásky (90 % masa) a kolečka orestoval na nepřilnavé pánvi ze všech stran
4. otevřel láhev s domácím pečeným kečupem a zhruba 1/3 obsahu rozprostřel na dno hlubokého talíře
5. do kečupové peřinky překlopil obsah pánve, taktéž rozprostřel a nechal barevně propojit
6. vydatně zasněžil kari práškem
7. přidal upečené brambory z trouby, z příborníku vytáhl vidličku, seběhl do sklepa na sedmý schod pro správně vychlazený chmelový vývar a hezký večer po 21. hodině mohl začít...
Z výše uvedeného popisu gastronomických bakchanálií, podepřeného prostou dobrou empirií, jsme svorně došli k závěru, že domácí pečený kečup je tou třešničkou na dortu. Domácí pečený kečup umí přetvořit tuctový CURRY WURST v nevídané potěšení, aniž by se jednomu ve tři ráno musel urvat žlučník. Doporučujeme vyzkoušet na vlastní sliznice a podělit se s námi ostatními o cenné zkušenosti. Když ne rovnou s CURRY WURSTEM, tak inspirujte ostatní, jak používáte náš pečený kečup právě vy. Mňam, těšíme se.
Samozřejmě budeme rádi, že nám zachováte důvěru i nadále, když se s námi podělíte o zkušenosti a třeba nám dáte like a nebo začnete sledovat náš kanál na IG.
Spoustu pozitivních zážitků nejen s naším pečeným kečupem Vám přeje celá kreativně nadšená banda z manufaktury v Havířově!